0%

Een lastige periode waarin veel geregeld moet worden. Jullie gaan uit elkaar
Uit elkaar / scheiden
Wanneer je uit elkaar gaat komt er veel op je af. Er moet veel geregeld worden en praktische beslissingen worden gemaakt. Zeker als je een koopwoning hebt. Want wie blijft er in het huis wonen? En hoe zit dat dan met de hypotheek?
Hypotheek overnemen
Wanneer één van jullie na de scheiding in het huis wil blijven wonen, moet de ander worden uitgekocht. De waarde van de woning is hierbij belangrijk, is er sprake van overwaarde of een restschuld? De geldverstrekker zal moeten bepalen of de hypotheek overgenomen kan worden en of de lasten dus op één persoon kunnen worden overgedragen. Wanneer er sprake is van een overwaarde op de woning dan moet de partner worden uitgekocht.

Belangrijke zaken waarmee wij je op weg kunnen helpen.

Woning verkopen
Gaan jullie uit elkaar en wil geen van beide in de gezamenlijke woning blijven wonen? Dan kan het huis in de verkoop. Ook hier is het belangrijk om te bekijken wat de woning nu waard is. Is er sprake van een overwaarde of een restschuld? Wanneer er vermoeden is van een restschuld, dan is het belangrijk zo vroeg mogelijk contact op te nemen met de hypotheekverstrekker.

Wij brengen voor je in kaart wat er moet gebeuren met de hypotheek. We gaan voor jullie onderzoeken of de gemaakte afspraken haalbaar zijn en indien gewenst (en nodig) sluiten we voor jullie beide een nieuwe hypotheek af. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend orientatiegesprek.

Meer woonsituaties
Go Button
Ondernemer
My Subtitle
Go Button
Overlijden
My Subtitle
Go Button
Engels
My Subtitle
Go Button
Eerste woning
My Subtitle
Go Button
Volgende woning
My Subtitle
Go Button
Tweede woning
My Subtitle
Go Button
Hypotheek aanpassen
My Subtitle
Go Button
Verduurzamen
My Subtitle
Go Button
Verbouwen
My Subtitle
Go Button
Samenwonen
My Subtitle
JUIST hypotheken is een handelsnaam van JIP-Taxgoed B.V. | KvK: 89237285 | BTW nummer: NL864919542B01
Begin typing your search above and press return to search.